(Nieuwsbrief 30 juni 2017)

Pas bestudeerde ik voor een tentamen het boek ‘Psychologie’ van P. Zimbardo, waarin ik het volgende stuk vond over ‘representativeness bias’:

“Als je ervan uitgaat dat alle blonde mensen dom zijn of alle ministers en wiskundestudenten nerds, is je oordeel verstoord door representativeness bias. Een reden waarom zulke vooroordelen zo verleidelijk zijn, is dat we mensen met behulp van deze bias gemakkelijk kunnen beoordelen. Als je iemand eenmaal in een categorie (‘hokje’) hebt geplaatst, ken je hem automatisch alle eigenschappen van die categorie toe.” Lees meer

Deel deze pagina:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.