Infoavond ‘Anders kijken naar ADHD en hoe je je hersenen kan trainen om beter met je ADHD om te gaan’

Wat ADHD of ADD nou precies is, daar zijn de wetenschappers het nog niet over eens. Wat we wel weten is dat je behoorlijk last kunt hebben van je ADHD of ADD. Onze begeleiding richt zich vooral op het beperken van gevolgschade, de ongewilde bijvangst van een stuk ADHD-of ADD-aanleg. Denk bijvoorbeeld aan weinig zelfvertrouwen hebben, voortdurend spanning in je lijf voelen en negatieve oordelen over jezelf hebben die je voor waarheid aan bent gaan nemen. Spanning versterkt de ADHD- en ADD-symptomen en hoe meer je begrijpt van hoe ADHD/ADD bij jóu werkt, des te meer invloed je kunt uitoefenen op je symptomen. Ook de omgeving kan een krachtige hulpbron zijn; als ouders, familie, vrienden en leerkrachten leren anders te kijken naar mensen met ADHD of ADD, dan gaan groei en verandering nog veel sneller. Deze informatieavond is voor mensen met ADHD/ADD en  hun familie en vrienden. Je maakt kennis met mogelijkheden om invloed uit te oefenen op je ADHD of ADD, wat training van de hersenen daarmee te maken heeft en met de visie en werkwijze van ADHD Praktijk Leiden e.o.

Na afloop heb je een bredere blik op de werking van ADHD/ADD en je eigen invloed daarop. Toegang gratis. Let op! Het aantal plaatsen is beperkt dus opgeven is noodzakelijk. Geef je op door het invullen van het inschrijfformulier.

Infoavond ‘ADHD op het werk’

Problemen met het structuren van het werk, moeite met prioriteiten stellen en begrenzen van werk, gauw afgeleid door ruis in de omgeving, moeite met flexibel opstellen of juist té flexibel zijn; mensen met ADHD kunnen in het werk tegen allerlei problemen aanlopen.  ‘Er komt niet uit wat erin zit’ is een veel gehoorde klacht, van zowel werknemers met ADHD/ADD als hun werkgevers. Op deze informatieavond  kom je meer te weten over de relatie tussen ADHD/ADD, onderpresteren en stress op het werk. En begrijpen hoe het werkt is de stap die vooraf gaat aan ‘wat kan je  er aan doen?’.

Na afloop van de informatieavond weet je wat ADHD/ADD en stress op het werk met elkaar te maken hebben en wat mogelijkheden zijn om de negatieve stress-spiraal te doorbreken. En dat is meer dan alleen ‘een rustige werkplek’! Deze infoavond is voor mensen met ADHD of ADD, partners en werkgevers. Toegang gratis. Let op! Het aantal plaatsen is beperkt dus opgeven is noodzakelijk. Geef je op door het invullen van het inschrijfformulier.

Inschrijfformulier Agenda