Studeren en ADHD

10 mei gaat de online training ‘Studeren met ADHD’ weer van start! Lees hier meer informatie specifiek over deze training. 

Wanneer je gaat studeren wordt er behoorlijk veel van je gevraagd, bijvoorbeeld op het gebied van planning en zelfstudie. Herken je als student met ADHD/ADD één of meer van de onderstaande zaken?

  • Moeite hebben met beginnen, met jezelf motiveren
  • Snel afgeleid zijn, je niet kunnen concentreren
  • Problemen hebben met plannen en organiseren
  • Moeite hebben met het werken in groepen
  • De studie snel saai vinden, op zoek gaan naar nieuwe prikkels

De beste manier om te studeren is voor iedereen anders. Ook met ADHD/ADD is er een manier die bij je past, al heb je hem misschien nog niet gevonden. Wat als je zou weten welke leerstrategie voor jou het beste werkt? Hoeveel zou dit je opleveren?

In coaching/counselingsgesprekken specifiek gericht op studeren krijg je informatie over hoe ADHD en ADD werken, inzicht in waarom het studeren bij jou soms misgaat en soms wel lukt. Je onderzoekt wat jouw leerstrategieën zijn en hoe je jezelf zo kunt aansturen, dat jij weer verder kunt met je ADHD/ADD en je studie.

Na afloop heb je je eigen gebruiksaanwijzing met betrekking tot studeren onderzocht en kan je meer gebruik maken van je eigen kwaliteiten.

Begeleiding voor studenten is ook mogelijk op locaties in Rotterdam en Delft. Tevens bieden we de online groepstraining ‘Studeren met ADHD’. Lees daarover hier meer.

Wij bieden ook de workshop Ik leer leren aan voor scholieren met leerproblemen.