Werk en loopbaan en ADHD

 

ADHD en ADD-problemen komen vaak ook, of soms juist, op het werk tot uiting. Werk beslaat een groot deel van je leven en als je het op je werk niet naar je zin hebt kan dat een behoorlijke impact op je hebben. Met betrekking tot ADHD zijn veelgehoorde klachten over werk:

  • Niet gemotiveerd zijn/weinig uitdaging ervaren
  • Voortdurend op je tenen moeten lopen
  • Chaotisch werken/veel dingen door elkaar doen
  • Moeite hebben met autoriteit
  • Sociaal ongemak ervaren op de werkvloer

 

Je wilt graag dat het minder druk wordt in je hoofd, zodat je efficiënter en met meer plezier kunt werken. Je zou willen dat jouw kwaliteiten zichtbaar worden, in plaats van steeds maar weer die tekortkomingen. En het fijnste is het als je werk aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren en kwaliteiten. Maar weet jij waar je goed in bent en waar je plezier en energie uit haalt? En hoe zorg je dat je collega’s én jijzelf niet over je grenzen gaan?

Een ADHD-werktraject helpt je te onderzoeken wat jouw ADHD/ADD- struikelblokken op het werk zijn en hoe je jezelf daarin beter kunt aansturen. Je onderzoekt wat jouw strategieën zijn, hoe je je kwaliteiten beter kunt benutten en kunt communiceren met je werkomgeving over wat jij als werknemer met ADHD/ADD nodig hebt.

Na afloop van het werktraject heb je zicht op je eigen ADHD/ADD-kwaliteiten en struikelblokken m.b.t. werk en heb je tools om in je werk met je ADHD/ADD effectiever en met meer plezier te functioneren.