Puberteit en ADHD/ADD; als ouder kan je soms flink zoekende zijn; vele goedbedoelde, ouderlijke adviezen worden door de jongeren in de wind geslagen. En hoe meer jij als ouder je best doet, hoe meer een kind zich soms lijkt terug te trekken. ADHD/ADD en puberteit lopen hierin door elkaar; het een lijkt het ander te versterken en andersom. De ouder wil helpen en aansturen, het kind wil los maar voelt ook dat het nog niet alleen kan.

Deze workshop is voor ouders van pubers met ADHD/ADD, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken in hun zoektocht naar hoe hun kind het best te begeleiden. Kant en klare oplossingen zijn er niet, maar expertise en ervaringen delen kunnen je als ouder weer een stapje verder helpen. De workshop gaat over hoe je anders kunt kijken naar je puber met ADHD/ADD en zal een mix zijn van informatie, kleine oefeningen, praktische handvatten en uitwisselen. Medicatie zal daarbij niet zozeer aan de orde komen; de coachende aanpak van ADHD/ADD staat in deze workshop voorop.

Na afloop van de workshop weet je meer over hoe ADHD/ADD en puberteit op elkaar inwerken en heb je een bredere kijk op hoe je kind te begeleiden. Data,  kosten en locatie: zie agendaLet op! Het aantal plaatsen is beperkt dus opgeven is noodzakelijk. Geef je op door het invullen van het inschrijfformulier.