Avondworkshop: ‘Kinderen en ADHD/ADD; een steuntje in de rug voor ouders’

Deze workshop is bedoeld voor ouders van kinderen met ADHD of ADD, met of zonder diagnose. ADHD/ADD ziet er bij elk kind anders uit en dat klopt ook; mensen zijn verschillend en daarmee verschilt ook de manier waarop ADHD/ADD zich uit. De standaard-aanpak bij ADHD/ADD, (Rust, Regelmaat en Ritalin) helpt dan ook niet altijd. Dat heeft te maken met het gegeven dat eenieder zijn eigen gebruiksaanwijzing heeft, ook als het om ADHD of ADD gaat.

In deze workshop beginnen we met een korte introductie over wat ADHD of ADD is en hoe dit te herkennen is. Aan de hand van voorbeelden en interactieve oefeningen onderzoeken we wat je als ouder kunt doen om een kind te ondersteunen en te begeleiden. Medicatie zal daarbij niet zozeer aan de orde komen; de coachende aanpak van ADHD/ADD staat in deze workshop voorop. Het wordt een interactieve avond, waarbij ook de gelegenheid is om vragen te stellen en uit te wisselen.

Na afloop van de workshop weet je meer over de werking van ADHD/ADD en heb je kennis gemaakt met mogelijkheden om je kind met ADHD/ADD te coachen. Data,  kosten en locatie: zie agenda. Let op! Het aantal plaatsen is beperkt dus opgeven is noodzakelijk. Geef je op door het invullen van het inschrijfformulier.

Inschrijfformulier Agenda