Avondworkshop: ‘ADHD en puberteit; hoe ondersteun je als ouder je puber met ADHD/ADD? ’

Puberteit en ADHD/ADD; als ouder kan je soms flink zoekende zijn; vele goedbedoelde, ouderlijke adviezen worden door de jongeren in de wind geslagen. En hoe meer jij als ouder je best doet, hoe meer een kind zich soms lijkt terug te trekken.  Klik hier voor meer informatie.

Kinderen en ADHD/ADD; een steuntje in de rug voor ouders

Deze workshop is bedoeld voor ouders van kinderen met ADHD of ADD, met of zonder diagnose. ADHD/ADD ziet er bij elk kind anders uit en dat klopt ook; mensen zijn verschillend en daarmee verschilt ook de manier waarop ADHD/ADD zich uit. De standaard-aanpak bij ADHD/ADD, (Rust, Regelmaat en Ritalin) helpt dan ook niet altijd. Dat heeft te maken met het gegeven dat eenieder zijn eigen gebruiksaanwijzing heeft, ook als het om ADHD of ADD gaat. Klik hier voor meer informatie.

ADHD en de loyaliteit naar het gezin van herkomst

Deze workshop is bedoeld voor mensen die breder willen kijken naar ADHD en ADD dan alleen de aanleg en de praktische handvatten. Welke rol speelt de ADHD/ADD in het familiesysteem?  Klik hier voor meer informatie.

Met ADHD/ADD naar de brugklas

Je kind zit in groep 7 of 8 en heeft ADHD of ADD. Hoe het straks zal gaan als je kind naar de brugklas gaat kan een aardige hoofdbreker zijn. Een wisselend lesrooster, docenten die wat meer op afstand zijn en flinke vrachten huiswerk; waar doe je als ouder goed aan als het gaat om het ondersteunen van je kersverse brugklasser? Klik hier voor meer informatie